Rukkolás-póréhagymás krumplifőzelék zöldséges feltéttel

Csupa-csupa zöldség ebédre.

A főzelékhez 1 főre:

A krumplit meghámozom és kis kockákra vágom. Belerakom annyi forrásban lévő sós-borsos vízbe, amennyi egy ujjnyira ellepi. Elkezdem főzni, közben előkészítem a többi zöldséget a főzelékhez: a zöldhagymát megtisztítom és felkarikázom. A rukkolát zacskósan vettem, az már teljesen elő volt készítve, elég csak kiporciózni. 

Ha a burgonya már majdnem megfőtt, akkor hozzáadom a másik két zöldséget is és pár percig rotyogtatom. Nem kell neki sok idő. Amint kész, lehúzom a tűzről és kb az 1/3-át leturmixolom a zöldségeknek és a víznek is, amiben főttek, majd visszakeverem a főzelékhez és rottyantok rajta egyet a tűzön, közben jól összekeverem.

Főzelékünk készen is van, érdemes lehet tányérba rakni, mert így pont jól kihűl mire a feltét is elkészül, ami gyorsan megvan.

Feltéthez szükséges:

Egy serpenyőben megolvasztom a kókuszzsírt, majd rádobom a megtisztított és kockákra vágott lilahagymát. Rövid ideig pirítom, de csak óvatosan, 2 perc elég neki! Utána hozzáadom a felkarikázott paradicsomokat és a nagyon vékony karikákra vágott sárgarépát. Összekeverem ezeket, sózom, borsozom és a tűzön hagyom kb 3 percre -ezalatt keverem néha. 

Amint kész -azaz letelt a pár perc- mehet is a főzelékre. 

Remek étel, kb 30 perc alatt elkészül és igazán finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Címkék:
Tovább a blogra »