A kásák hasznos ételek: finom, telít és gyomorbarát. No meg sokszínűek: lehet sós mint egy kukoricás puliszka vagy édes mint egy tejbedara vagy egészségesen édes, mint egy aszalt gyümölcsös zabkása -de még hosszan folytathatnám a sort.
Régen nagy zabkása rajongó voltam, de gm verziót nem kaptam még sehol, így váltanom kellett. Összegyűjtöm, mit próbáltam ki és nekem mennyire jött be.
Így árulják, csak vízzel kell összekeverni és kész. Állagra selymes, nem marad darabos, elkészíteni könnyű és az íze semleges. Magában sem rossz, de lehet még hozzáadni ízesítésre, dúsításra majdnem bármit. Nekem ugyanakko nem jön be az íze, bár nem is rossz.
Glutén- és tejmentesen elkészíteni nem nagyon lehet, hiszen búzadara kellene hozzá… Ezért próbálkozom más kásákkal… Amúgy ízben nagyon hasonlót kapunk rizsdarával -lásd ott.
Rizsdara és tej kell hozzá. Rizsdarát könnyű beszerezni és tejjel összekeverve nagyon ízletes lesz. Azt hiszem, ha újra ehetnék tejbedarát, akkor is rizskására szavaznék, mert ez édesebb és jobban ízlik. Ugyanúgy fahéjat vagy kakaóport szórok rá.
Próbáltam rizspehellyel is elkészíteni, de az nem oldódott fel teljesen a tejben és így nem ízlett a kása.
Kukoricadara tejjel vagy vízzel összekeverve. Sajnos az erőteljes kukoricás íz miatt nem ízlett, de akinek ezzel nincs baja, annak tuti bejön.
Remek köleskása készíthető belőlük, bár a kölesnek van egy jellegzetes íze ami nem a kedvencem.