Haladó sütőkurzuson jártunk nemrég az Eheted boltban Budán. Már az első alkalom, a kezdő sütőkurzus is nagyon jó volt, csodás élmény és hasznos ismeretekkel gazdagodtunk a gluténmentes sütés kapcsán. Most is ugyanígy volt: jól éreztük magunkat és remek recepteket sikerült nekünk is elkészíteni (segítséggel). A haladó kurzus “tan”anyaga a bejgli és kalács volt -pont jókor, hiszen közeleg a Húsvét!
Mindkét sütemény nagyon finom lett -ezek most ugyan tojással készültek, de tervezzük, hogy megpróbáljuk majd a receptet tojásmentesen (len- vagy chia”tojással”, illetve csicserihabbal) elkészíteni. Az egyik rúd bejglinél annyit megtettünk már, hogy nem tojással kentük le, csak olajjal -látszik is, mennyivel sápadtabb lett, mint a többi. Ízre az is remek volt, csak a tojás sárgássága nem barnította meg (bal szélső a képen).
A két recept kicsit bonyolultabb volt, mint a múltkoriak, de ugyanakkor bevallom a kurzus előtt jobban aggódtam, hogy menni fog-e, és ehhez képest az útmutatások alapján elkészíteni nem volt olyan nehéz! A tésztával kicsit nehezebb volt ugyan dolgozni, de amint a fotókon is láthatjátok, szép lett a végeredmény.
Mondanom sem kell, hogy az elkészített művek itthon hamar elfogytak. Ezeket a családtagok tojásallergiája miatt csak középsőm ehette, akivel részt vettünk a kurzuson, így egyrészt megérdemelten maradt csak az övé az összes kalács és bejgli, másrészt nagy örömére ezt csomagoltam neki tízóraira is (részben és számolósan a ch-diéta miatt). Osztálytársait is megkínálta és a nem ételallergiásoknak is ízlett mindkét süti.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: