Diéta és allergia

10 dolog, ami jobb mióta diétázunk

Természetesen amellett, hogy így vagyunk jól, így maradunk egészségesek. 

Összegyűjtöttem a top10 dolgot, ami jobb a diétázás óta.

  1. Két mozdulat palacsintát sütni, ugyanis lisztkeveréket használok, amihez elég vizet keverni. Még olajozni se kell a serpenyőt, így se ragad le és szépen megsül. A palacsintát reggeli a hétköznapi rohanásban már nem álom többé. 2016-03-24-08-59-17
  2. Ugyanígy gofrit is két mozdulattal készítek: lisztkeveréket kimér, vizet hozzáad. Jó, még összekeverem, majd a gofrisütőbe öntöm és kész. Az eredeti recept ugyan ír már hozzávalót is, de kitapasztaltam, simán csak vízzel is működik. Kicsit tovább kell sütni viszont, mint egy sima gofrit, ezért ez nem olyan gyors, mint a palacsinta, de így is majdnem minden nap belefér -mondjuk uzsonnára mikor már hazaértek az iskolából a gyerekek. 20161029_100323
  3. Egészségesen étkezünk: nagyon odafigyelünk az étkezéseinkre, az alapanyagokra, a bevitt tápanyagokra, milyenségükre, eloszlásukra (lásd piramis vagy okostányér-módszer), sőt már a vitaminpótlásra is ügyelek. Nem eszünk fehér lisztet, cukrot. Ez nem csak a kilóinkra hat pozitívan, hanem az immunrendszerünkre is2016-03-25-12-03-08
  4. A gyerekeket is tudatosságra neveli. Muszáj is, de már most többet tudnak a helyes táplálkozásról (allergiáktól függetlenül), mint sok felnőtt (sajnos). Nem csak az egészségük miatt fontos, de amúgy is tanultabbak lesznek így hogy már otthon sokat beszélünk a szénhidrátokról, cukrokról, tejet tartalmazó összetevőkről -jó, tudom ez nem iskolai tananyag és elsősorban az ételallergiájuk miatt fontos, de ha mondjuk olyan pályára mennek, akkor egy csomó tanulást megspórolnak előre. Például kiváló dietetikus lehetne belőlük, egy csomó diétát már most fejből vágnak és igazán empatikusan tudnak hozzáállni.2016-03-21-11-51-40
  5.  Nem eszünk gyorsételeket és kétes utcai árusoktól is kizárt, hogy bármit vegyünk akkor is ha majd éhen halnánk útközben. Hiszen az éhség és az elrontott gyomor esetleges allergén bevitele között elég nagy a különbség -eszünkbe se jut kockáztatni. Minap olvastam, hogy több iskolás beteg lett egy helyi gyrosárus ételétől, de volt, hogy a menzán kitört gyomorrontást is azért úszta meg a lányom, mert ő mentes ételt evett. Szomorú ez, hogy nem bízhatunk meg az ételkészítőkben, de mindennapi dolog. Egészségesebb ez tehát, hogy nem eszünk gyors- sem készételt, mirelitet is alig (zöldséget, gyümölcsöt csak) még ha eltekintünk a többi kockázattól is.2016-04-23-11-31-08
  6. Új recepteket tanultam és mind egészséges: fehér liszt, cukor és még sok mástól (tej, tojás, glutén) mentes!
  7. Vehettem (mert muszáj volt) pár új szakácskönyvet a témában (mentes receptek)20161105_185821
  8. Sosem unatkozom: vagy éppen ételt készítek (a gyerekek 3 óránként esznek) vagy azon agyalok, mit készítsek a legközelebbi étkezésre (amit eldönteni nem mindig könnyű, pláne ha az ebédről van szó) vagy épp bevásárlást tervezek (ami szintén bonyolultabb lett) vagy vásárolok online vagy személyesen az üzletekben.20160120_095654
  9. Kevesebb féle terméket használunk, amit veszünk és felhasználunk, azok rendszerint mind beváltak, zöldségből és gyümölcsből viszont több és többféle fogy!20160224_144942
  10. A gyerekek kevésbé válogatósak: ha valamit ehetnek, hálásak és nem olyan kritikusak, mint régen. Sőt, az új ízeket is szívesebben kóstolják meg. 20161028_111141

Kész öröm, hogy diétáznunk kell, nem? Na jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy elég sok negatívumot is tudnék írni, amiknek nem örülök és nem lett jobb a diéta kapcsán, sőt… De ne szomorkodjunk, nézzük a dolgok jó oldalát. Úgysem tudunk változtatni a tényeken (jelen esetben az egészségi állapotunk), jobb pozitívan hozzáállni! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!