Moo free már amikor csak tejallergiások voltunk is olyan termék volt, ami nagyon drága, nagyon exkluzív és nagyon jókat ígér: történetesen azt hogy olyan csokoládé tejmentesen, aminek nem étcsokoládé íze van. Hiszen tejfehérje allergiásként az ember csak olyan csokikat ehet amikben nincs tej, ergo étcsokoládék (jobb esetben, hiszen nem minegyik étcsoki tejmentes!). Ez nem túl nagy ízválaszték, bár vannak aszalt gyümölcsökkel dúsított étcsokik is. Ezek jók, nem azt mondom, de ha látod a boltokban a Milka tengernyi választékát -szinte már mindent tettek csokijukba, talán csak békalábat nem (eddig)-, akkor átérezheted, mennyire sivár a helyzet tejallergiásként. Nagyon sokszor eszünkbe jutott, mennyire ennénk valami ízesebb csokit. Itthon próbálkoztam is, de hát nem lett ugyanolyan, mint egy bolti -bár voltak elég jó eredmények is. Éppen ezért amikor először láttam egy bioboltban a Moo-t, ráadásul rögtön vagy 3 ízben, maga a csoda volt. Aztán leesett az állam, milyen drága! Ha jól rémlik vagy 1500 forint volt egy (!) tábla (!). Persze nem tudtuk megvenni, de felkerült a kívánságlistánkra. És ott is maradt évekig… Aztán ma leakciózták egy boltban, féláron (juppi) volt -így sem olcsó, de lévén különleges helyzete, meg kellett vennem. “Caramelised Hazelnut Ribs Bar”, azaz karamellizált mogyorüs tejcsokoládé jellegű csokoládé. Jól néz ki, nem? Szerintem szuperül. Nagy kinsként hoztam haza. Bevallom, számomra csalódás volt: túl édes, túl száraz és nem ízletes… semmi olyan vagy akár másféle ízösszetettség, omlósság, mint a Milkáknál… De a gyerekeknek ízlett. Arra vigyázni kell, hogy ez cukros sajnos. Mindenesetre számomra nem ér meg feleannyit sem, mint amennyiért végül is megvettem, így nem fogom sajnálni, ha máskor nem lesz akciós és így (sem úgy sem) veszem meg.
A csokoládé egyébként még gluténmentes és vegán is!
Cukor, rizspor, mogyoró, napraforgó lecitin van benne, ami allergizálhat (más összetevőkből is áll).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: