Remek alternatíva, ha unod a kerek, megszokott pizzát vagy ha úti élelemre van szükséged, esetleg ha valami egyszerű, de nagyon mutatós ételt ennél.
Neten jött szembe a recept és mivel most vettünk először Szafi Free pizzalisztkeveréket, ezért adott volt, hogy ki kell próbálnunk.
A lisztkeverékről tudni kell, hogy csak citromlevet és vizet szükséges hozzáadni, összekeverjük, állni hagyjuk, nyújtjuk és mehet is a sütőbe. Mivel ilyen könnyen elkészíthető és igen szépen formázható a tészta, ezért nem nehéz összeállítani a strombolit. Annyit kell csak változtatni, hogy nem kerekre nyújtjuk, hanem téglalap alakúra. A közepébe pakoljuk amit csak szeretnénk -ha jól tudom, az eredeti stromboliba nem raknak semmiylen szószt, se pizzásat se bármilyen paradicsom- vagy más szószt, de ha szeretnénk, rakhatunk. Mi enélkül próbáltuk ki és nem volt egyáltalán száraz. Raktunk bele csíkokra vágott sonkát, zöldségeket (most olívabogyót, hagymakarikát) és sajtot, sok sajtot, majd jöhet a hajtogatás.
Itt látszik, hogyan kell bevagdosni és felhajtogatni a csíkokat -nem bonyolult, rábízhatjuk a gyerekre is.
Apropó: szuper program, mert a gyerekek elkészíthetik a saját pizzájukat, strombolijukat! A lisztkeverék csomagolásán amúgy is egy adagnyi pizza elkészítése olvasható, így könnyen kiadagolhatjuk a fejenkénti adagokat, amit aztán maguk gyúrnak, mérik hozzá a vizet és a citromlevet, majd nyújthathák is és tölthetik meg persze a feltétekkel. Sőt, a hajtogatása a tésztának is egyszerű feladat még számukra is.
De visszatérve, a stromboli tetejére nem raknak sajtot, csak megkenik mondjuk tojásfejérjével és fűszerekkel szórják meg, de nálunk a tojásallergia miatt ez az opció nem működött, így sima vízzel kentük le és sajtot szórtunk rá (pizzasajtot a Violife-tól vagy simát, akinek nem gond).
Miután elkészült, mehet a tepsibe és a sütőbe. Négy stromboli befér egy tepsibe (de ahogy saccolom, szerintem 5-6 is beférne simán) és innentől csak várni kell, hogy kisüljön.
Igazán finom, lehet késsel-villával enni, de kézbefogva harapva is -emiatt jutott eszembe, milyen remek ebéd lenne kirándulásra is akár vagy kisebb adagot készítve (vagy egy adagból nem egy nagy, hanem több kisebbet kiporciózva) uzsonnára, tízóraira is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: