Diéta és allergia

Házi paradicsomszósz

Sajnos már nem tudom, hol olvastam, de valaki írta, hogy a kedvence a Mag4 gépben, hogy tud vele paradicsomszószt is készíteni. Erre nem is gondoltam. Pedig az utóbbi időben újra szeretem a paradicsomos tésztát, de eddig bolti szószt vettem. A lábosban főzés, turmixolás, ízesítés túl macerásnak tűnik. De bedobálni egy gépbe -na az már gyors és egyszerű. Ki is próbáltam. Remek lett, bár nem volt itthon elég fűszerem és inkább paradicsomleves ízű lett -azt is ki fogom próbálni-, de íme, így készítettem (a gyereknek nagyon ízlett, akinek eredetileg is készült)

  • 4 darab paradicsomot megmostam és negyedeltem.
  • Bedobáltam a gépbe, sóztam, borsoztam és bedobtam még pár igazi bazsalikomlevelet (van itthon házi bazsi)
  • Öntöttem hozzá annyi vizet, amennyi minimum kell.
  • Bekapcsoltam a gépet Soup smooth funkcióban
  • Mikor készen volt, blender funkciót is bekapcsoltam és kb hármat turmixoltam rajta.
  • Utána még ízesítettem kóstolás után -csipet cukrot is tettem bele- és készen is volt. Amíg készült pont megfőtt a tészta és összekevertem. Ennyi. Szépen feldarabolta a paradicsomot és a bazsalikomlevelek is eltűntek. 

Remek volt, köszönöm az ötletet! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!