Diéta és allergia

Rukkolás-póréhagymás krumplifőzelék zöldséges feltéttel

Csupa-csupa zöldség ebédre.

2016-01-22 12.40.45

A főzelékhez 1 főre:

  • 2 közepes méretű burgonya
  • 1/2 bögre rukkola
  • 1/2 bögre zöldhagyma(karika) -ez kb egy szál zöldhagyma

A krumplit meghámozom és kis kockákra vágom. Belerakom annyi forrásban lévő sós-borsos vízbe, amennyi egy ujjnyira ellepi. Elkezdem főzni, közben előkészítem a többi zöldséget a főzelékhez: a zöldhagymát megtisztítom és felkarikázom. A rukkolát zacskósan vettem, az már teljesen elő volt készítve, elég csak kiporciózni. 

Ha a burgonya már majdnem megfőtt, akkor hozzáadom a másik két zöldséget is és pár percig rotyogtatom. Nem kell neki sok idő. Amint kész, lehúzom a tűzről és kb az 1/3-át leturmixolom a zöldségeknek és a víznek is, amiben főttek, majd visszakeverem a főzelékhez és rottyantok rajta egyet a tűzön, közben jól összekeverem.

2016-01-22 12.39.39

Főzelékünk készen is van, érdemes lehet tányérba rakni, mert így pont jól kihűl mire a feltét is elkészül, ami gyorsan megvan.

Feltéthez szükséges:

  • 2 szem cherry vagy más kis méretű paradicsom (de sima is jó)
  • 1/2 szál sárgarépa (egy kisebb, vékonyabb szál répa fele elég)
  • 1/4 lilahagyma
  • kevés kókuszzsír

2016-01-22 12.39.05

Egy serpenyőben megolvasztom a kókuszzsírt, majd rádobom a megtisztított és kockákra vágott lilahagymát. Rövid ideig pirítom, de csak óvatosan, 2 perc elég neki! Utána hozzáadom a felkarikázott paradicsomokat és a nagyon vékony karikákra vágott sárgarépát. Összekeverem ezeket, sózom, borsozom és a tűzön hagyom kb 3 percre -ezalatt keverem néha. 

Amint kész -azaz letelt a pár perc- mehet is a főzelékre. 

Remek étel, kb 30 perc alatt elkészül és igazán finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

2016-01-22 12.40.42

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!