Diéta és allergia

Karfiolfőzelék

20160115_113546

Gyors ebédnek tökéletes: érdemes tartani a mélyhűtőben blansírozott karfiolt. Ha kapsz szép karfiolt a piacon, akkor azt rózsáira kell szedni, majd forró, lobogó vízben pár percig főzni, ezután azonnal hideg (jeges) vízbe meríteni, majd tálcán szétterítve lefagyasztani. Ha megfagyott, mehet zacskóba vagy dobozba és maradhat a mélyhűtőben felhasználásig. Mivel előfőzött, ezért felhasználáskor elég gyorsan elkészül: szinte amint felengedett, azonnal puha is lesz, nem kell sokáig párolni, se főzni. 

A karfiolfőzelékhez először a lábosba margarint és kevés kókuszzsírt tettem, olyan 3:1 arányban. Ehhez kevertem a karfiolrózsákat amik még fagyottak voltak. 1 dl vizet öntöttem alája, sóztam, borsoztam és lefedtem. Pár percig pároltam így, majd hozzákevertem még vizet (ha akad otthon húsleves alaplé, akkor érdemes azzal felönteni, mert úgy sokkal ízletesebb lesz). Nem kell sokáig főzni, hamar puha és készen lesz.

Mikor elkészült, lekapcsoltam alatta a gázt, a karfiolok nagy részét turmixgépbe raktam kb 8 kanálnyi főzővízzel és pürésítettem (ezt lehet botmixerrel is). Tányérra raktam, rápakoltam a maradék egyben hagyott karfiolokat, majd megszórtam még borssal és pirospaprikával, feltétnek pedig sózott, hámozott napraforgómaggal is megszórtam.

Jó étvágyat hozzá!

20160115_113623

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!