Lasagne és karfiol? Furcsa ötlet de nekem ízlett -szerintem másnak is bejönne, aki szereti a zöldséges ételeket.
Diétám kapcsán jó, ha sok zöldséget eszem. Mikor elrontom a hasam -diétahiba miatt- akkor azután különösen figyelnem kell, mit eszem. Meleg ételként ebédre pláne. Jó, ha főtt zöldséget fogyasztok és/vagy tésztát. Régen szerettem a lasagnet de a paradicsomszószt egy ideje már nem bírom. Hiányzott viszont ez a fajta tészta és a spenótos verzióját mindig is utáltam. Elmentem tehát a boltba, vettem gluténmentes lasagne tésztát és kerestem hozzá olyan zöldséget, amivel el tudtam képzelni. Csodaszép karfiolt láttam és először arra gondoltam, egyik nap karfiolpörköltet eszem rizzsel, majd másnap lasagnet valahogy. De aztán arra jutottam, miért válasszam ketté? Ki tiltaná, hogy a lasagne lapok közé karfiolos szószt tegyek? Senki és igazán finom a végeredmény.
Kevés olajon hagymát pirítunk. Mivel most a vöröshagymát túl erősnek éreztem volna, ezért zöldhagymát használtam. Ugyanúgy pirítottam meg, mintha csak vöröshagyma lenne. Amikor megpirult, kivettem az olajból, majd az olajba tettem a darabkákra vágott karfiolt. (A karfiolt először rózsáira bontottam, majd ezeket kisebb darabokra vágtam, a torzsáját nem használtam fel). Sóztam, borsoztam és megszórtam pirospaprikával is. Pár percig pirítottam, majd felönöttem vízzel és ebben megfőztem (a vízhez adtam kevés szódabikarbónát, mert az könnyebben emészthetővé teszi a karfiolt). Vágtam még a karfiolhoz két közepes sárgarépát is és ezt is megfőztem.
Mikor készen volt összeturmixoltam -nem az összes vízzel, csak egy kevéssel, hogy sűrű szószt kapjak.
A lasagne lapokat elkészítjük az előírás szerint (amit vettem azt forrásban lévő vízbe kellett tenni 3 percre)
Ezután már csak össze kellett rakni a kettőt: egy lap tészta, rá szósz majd újra tészta és így tovább. Csak öt lapot használtam, ennyi elég volt egy főre ebédre. Az utolsó tésztalap tetejére is szószt raktam, majd Violife olvadós sajtot reszeltem.
Beraktam az előmelegített sütőbe és kb 20 percig sütöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: