Tojás nélkül nehéz sütni, főzni, De azzal és glutén- plusz tejmentesen viszont sok minden egyszerűbb, mint gondolnánk.
Minap palacsintát rendelt gyermekem és mivel ő tojást ehet, csak a lisztet kellett kicserélnem (hiszen évek óta tejallergiásak, így a tehéntejmentes mentes palacsinta már megszokott dolog számomra ami a sütést illeti). Rizs- és a Mester család kenyérlisztkeverékével készült rizstejjel, szódával és sima csapvízzel, no meg 2 tojással. Érzésre kevertem össze, azaz annyi lisztet és folyadékot tettem bele, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjak. Kicsit állni hagytam, majd kisütöttem simán, mint a rendeset. Remek lett, bár nem kóstolhatom, de a gyereknek ízlett és kinézetre is majdnem ugyanolyan, mint a simalisztes.
Kitalálnátok, hogy a fenti képen melyik melyik? (Megoldás a poszt végén)
A második képen látható a harmadik féle “palacsinta”. Eredetileg tortilla lap akart lenni kukoricalisztből és vízből, olajból kevés sóval és cukorral. Sajnos nem sikerült. Nem állt össze rendesen, mert ragadt, nyújtani nem lehetett, szakadt. Csk vastagon lehetett kisütni, és az íze se lett jó 🙁 Ennyit a tojásmentes palacsintáról (egyszer azt is csináltam és ugyanilyen lett sajnos)
Jó hír teját, hogy palacsintából tej- és gluténmentesen is lehet majdnem teljesen olyat csinálni, mint a sima, tehéntejes és búzalisztes. 🙂
(az első kép megoldása pedig: a világosabb palacsinta a gluténmentes)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: