Diéta és allergia

Újabb magtejgépes ötlet

Kis pihenő után újra elővettem illetve használtam a magtejgépemet, amiről itt írtam már.  Láttam egy videót a Magtej facebookos oldalán és ez újfajta módot mutat rizstej készítésére. Nem főzi a rizst a vízzel, hanem csak turmixolja (blend funkcióval) és ezáltal nyers rizstejet kap. Érdekes ez, de remek, mert egy ideje kerestem olyan módszert a géppel,… Tovább »

Magtej készítő gép

Hogyan találtam rá? Volt egyszer a közeli művelődési házban egy Egészségnap. Szuper volt, pont nem sokkal azután volt, hogy kiderült gluténérzékenységem is és kicsit elveszve éreztem magam a sok allergia és diéta között… El is mentem (kétszer is) és körbenéztem. Rengeteg hasznos információt kaptam és sokféle terméket meg lehetett kóstolni, ami szintén nagyon hasznos volt,… Tovább »

Tejhabosítás növényi tejekkel

Ha allergiásak vagyunk nem csak a tejcukorra, de a tejfehérjére is, akkor bizony nem ihatunk tehéntejet. Ez magában még hagyján, de mi lesz a tejeskávénkkal?!? Ahhoz bizony tej kell. Nem is akármilyen. Jó, ha habos, gőzölt és meleg.  Szerencsére nálunk akad itthon egy kapszulás kávéfőző, aminek van tejhabosító funkciója is, de felteszem más tejhabosítóval is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!