Diéta és allergia

Borkóstolón jártam

Életemben először borkóstolón voltam – és az sem okozott problémát, hogy allergiás vagyok jópár dologra… Ez ugyan csak a kísérő falatkák miatt jelenthetett volna gondot, de nem így lett szerencsére. Érdeklődtem előzetesen, hogy milyen lesz a kóstoló és jeleztem is allergiáimat és a tulajdonosok voltak olyan kedvesek, hogy gondoltak rám külön is és készültek olyan falatkákkal, amit megehetek nyugodtan. Volt olívabogyó, sajtok, pogácsa, de direkt nekem hamlet, buláta és vegyes magvak is.

Nagyon jól esett a figyelmességük: sokáig azért sem mertem jelentkezni borkóstolóra, mert tartottam attól, hogy mivel nem ehetek semmit szinte a szokásos borkorcsolyákból, így egyrészt kilógnék a sorból, másrészt furcsa lenne ha előkapnék otthonról hozott ételt avégett, nehogy túlzottan is fejembe szálljon a kóstolás. Szerencsére semmi ilyesmire nem volt szükség. Klasszul sikerült nagyon a kóstoló.

Ez egy úgynevezett “vakkóstoló” volt: az adott bort négy válaszlehetőség közül kellett kiválasztani. Nem volt gond, ha nem sikerült, telitalálata senkinek sem lett, egyet vagy többet mindenki rontott a tippelésnél. A borok finomak voltak -persze nem venném meg az összeset itthonra, de rossz ízű egyik sem volt. Mind különleges volt, megtudtunk egy csomó érdekességet az adott borról, a borászról, vagy a birtokról is. 

A program maga másfél órát vett igénybe, a végén lehetett vásárolni is bort, aki akart. Helyileg a Borháló Rákosmenti üzletében volt. Itt és a többi Borháló üzletben is szoktak lenni borkóstolók –Facebookon, a hírlevélre feliratkozva vagy honlapjukról értesülhettek ezekről.  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!